Villahaan Helmikkä


© Cherie, CC BY-NC 2.0

SV-I

Virallinen nimi Villahaan Helmikkä Rekisterinumero VH17-018-0519
Sukupuoli tamma Syntynyt 16.09.2016
Rotu Suomenhevonen Säkäkorkeus 157cm
Painotus kouluratsastus Taso Vaativa A
Kasvattaja Villahaka Omistaja Calla VRL-11247


Villahaan Helmikkä eli tuttujen kesken vain Helmi on persoonallinen tammaneito, joka lyhyesti sanottuna on hieman haastava tapaus. Välillä tämä tamma on viileä kuin viilipytty, kun taas seuraavassa hetkessä se pelkää rapisevaa lehteäkin. Tamman ailahteleva luonne periytyy paljolti isänpuolelta, jossa hevoset ovat olleet hieman enemmän tai vähemmän haastavia.

Helmi on hevonen, josta huomaa kiima-ajat todella hyvin. Siitä tulee kärttyisä ja silloin tamman jättää mieluummin tarhaansa kuin hakee sen töihin. Hyvällä päällä ollessa tamma tulee tarhasta hakiessa vastaan ja antaa itsensä kuuliaisesti kiinni. Huonoina päivinä tamman kiinni saaminen tarhasta onkin sitten ihan toinen juttu, tällöin tamma kääntää peppunsa uhkaavasti tulijaansa kohtaa ja nakkelee niskojansa. Taluttaessa Helmi näkee useimmiten mörköjä tallinnurkalla ja puiden takana, iän myötä on hieman rauhoittunut. Tutussa ympäristössä liikkuminen on helpompaa ja uusilla kisapaikoilla tuntuu, että tamma voisi sinkoutua ihan mihin suuntaan tahansa. Helmi tarvitsee siis päättäväisen ja rauhallisen ihmisen vierelleen. Hoitaminen kannattaa tämän tamman kanssa hoitaa tallikäytävällä, jossa sillä on suora näköyhteys ympärillä tapahtuvaan. Karsinassa tuppaa nimittäin hieman pyörimään ja kiima-aikoina tamma on erittäin herkkä, jolloin se säpsyy pienimmistäkin liikkeistä. Vaikka tamma on hieman rauhaton hoitaessa pitää se jalkojansa hyvin ylhäällä niin kengittäjälle kuin hoitajallekin. Jalan laskettua tamma kyllä hieman liikuskelee, mutta nostaa seuraavan jalkansa kun ihminen vain kävelee sen viereen. Varusteet menevät hyvin päälle, mutta turhia aikailuja ei tamman kanssa kannata tehdä. Helmi osaa nimittäin riisua itseltänsä suitset ja onpa satulakin monta kertaa löytynyt väärinpäin kääntyneenä, jos tamma on jätetty hetkeksi yksin, vaikka vain sidottunakin. Ripeys ja samalla rauhalliset liikkeet hoitotilanteissa ovat Helmin kanssa valttia.

Ratsuna Helmi on alkuunsa todella haastava ja tamma jää kyttäilemään mitä ympäristössä tapahtuu. Tamman kanssa tuleekin heti lähteä työstämään erilaisia ratsastustehtäviä, jotta tamman keskittyminen siirtyy ympäröivästä maailmasta ratsastukseen. Tämän vuoksi tamman selkään ei tulisi ketä tahansa ratsastajaa pistääkään. Ratsastajan tulee osata vaatia tammalta alkuunsa ehkä hieman ronskistikkin apujansa, vaikka tamma tuntuisi olevan lähdössä kuuhun. Avuille saatuaan Helmin olemus muuttuu, ja tammalla on aika miellyttävä ratsastaa. Töitähän ratsastaja joutuu tekemään, mutta se palkitaan erittäin laadukkailla ja tasaisilla liikkeillä. Etenkin laukka on mainitsemisen arvoinen, niin tasainen ja rytmikäs. Osaa Helmi viipottaa pää kolmantena jalkana kentällä sekä maastossa, jos siihen annetaan pienikin mahdollisuus. Ratsastajan tulee vain pysyä jämäkkänä eikä välittää satunnaisista pikkupukeista ja pään kohottamisesta taivasta kohden. Esteillä Helmi omaa varovaisen hyppytekniikan vaikka vauhtiakin olisi vaikka muille jakaa. Helmi on ratsuna siis osaava, mutta haastava. Maastossa se on säikky, oli sitten mukana muita hevosia, tai oli tamma yksin liikenteessä. Maastossa pätee samat asiat kuin kentällä ratsastaessa, avuille saatuaan tammasta tulee kuuliaisempi ja helpommin ratsastettava. © Veera Ruusula

Kanervarannan Jaame
sh, vkk, 159cm
Jaarami
sh
Jeemias
sh
Milli-Magenta
sh
Suru-Samea
sh
Champion, KTK-II
Fantomiuni
sh
Surusanoma
sh
Seljasaaren Henriina
sh, rt, 157cm
Harmori
sh, rt, 156cm
KRJ-I
Pilmori
sh, trt, 157cm
Airan Hallanlei
sh, prt, 154cm
Hiluvinna
sh, prn, 156cm
Hilperi
sh, rn, 162cm
Armanna
sh, prt, 153cmJälkeläiset

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -Kilpailukalenterit

Kouluratsastus 5 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KRJ 24.09.2017 Vaalama Vaativa A 1 / 16
KRJ 23.09.2017 Vaalama Vaativa A 3 / 16
KRJ 16.09.2017 Vaalama Vaativa A 2 / 16
KRJ 15.09.2017 Vaalama Vaativa A 1 / 16
KRJ 12.09.2017 Vaalama Vaativa A 2 / 16

Webdesign © Cery 2017
Kuva © VRL-01811
Kaikki muu materiaali © Calla

 

Tämä on virtuaalihevonen
This is a sim-game horse

 ♡ Vaalama