Runon Jeremia


Virallinen nimi Runon Jeremia Rekisterinumero VH-
Sukupuoli ori Syntynyt 03.12.2017 (2v - 03.02.2019)
Rotu Suomenhevonen Säkäkorkeus 157cm
Painotus kouluratsastus Taso Vaativa B
Kasvattaja Runoratsut Omistaja Calla VRL-11247


Jere on luonteeltaan vähintään yhtä ailahtelevainen kuin isänsä. Toisinaan kaikki sujuu niin helposti ja vaivattomasti, että voisi luulla olevan kyseessä aivan eri hevonen. Toisinaan taas mikään ei tunnu sujuvan, aamusta asti kaikki menee pieleen, kun ori kiukuttelee loimittaessa ja loikkii sinne tänne valtoimenaan kuin pikkuvarsa ulos taluttaessa. Ja traileriin laitto.. se onkin sellainen juttu, mikä tämän hevosen kanssa on vähintään mielenkiintoista. Pienen suostuttelun, lahjonnan ja liinojen avulla tapahtuvan kiristyksen kautta kun ori on viimein saatu trailerin kyytiin tulee sieltä erittäin livakasti pois kisapaikoilla, jolloin on kyllä syytä olla purettaessa vähän pidempää narua tai liinaa kädessä, ettet jää trailerin sisään ihmettelemään minne se ori nyt lähti. Vapaaksi päästyään Jereä ei nimittäin sitten enää mikään pidättele ja sen saa kiinni ainoastaan saartamalla tyhjään tilaan, tarhaan tai nurkkaan. Siitä sen onneksi saa kyllä kiinni, eikä ori noissa tilanteissa potki. Muutenkin käytöstapojensa osalta ori on vaikeimmasta päästä ja sen kuntoonlaitto onnistuu helpoiten käytävällä tai pesukarsinassa kaksin puolin sidottuna, jolloin se ei pääse steppaamaan, puremaan eikä potkimaan. Hoitotoimenpiteisiin ori rauhoitetaan, koska vain silloin kengitykset ja raspaukset onnistuvat kaikille helpoiten.

Jeren selkään päästetään oikeastaan vain vakiratsastajat. Se on hieman arvaamaton etenkin kisapaikoilla, mutta osaavan ja tutun ratsastajan kanssa sitä on itse asiassa ihan miellyttävääkin työstää. Osaava kouluhevonen ei anna mitään ilmaiseksi, mutta jos sille on valmis uhraamaan aikaa, jaksamista ja vähän sitä miellyttämäänkin saa vastapalautteeksi kyllä koko komean hevosen yhteistyöhalukkuuden. Toisinaan vaikeammista asioista saa orin kanssa tahia, eikä se aina jaksaisi tehdä vaativan tason asioita montaa päivää putkeen, jolloin se pistää vastaan ja voi jumittaa sekä jopa pukittaa, jos homma ei mene halutusti hevosen kannalta ajateltuna. Avain orin yhteistyöhalukkuuteen on mennä hevosen ehdoilla - tai ei ollenkaan. Vapaapäivistä huolehtimisen lisäksi orin on päästävä riittämästi maastoon tuulettumaan, kukapa ratsastajakaan jaksaisi päivästä toiseen pelkkää koulua hinkata? Monipuolisen viikko-ohjelman kera ori on miellyttävä ratsastaa ja toimii omalla moottorilla. Se toimii parhaiten herkän ratsastajan kanssa, joka ratsastaa tasaisesti, mutta riittävästi ja jolla on tasainen käsi erityisesti. Pohjeapujen suhteen ei ori ole niin tarkka ja sillä on tasapainoa hyvin etenkin laukkatehtävissä, vaikka ratsastajan istunta ei ihan parhaaseen yltäisikään. Kisapaikoilla Jere on malttavainen, eikä turhaan höpöttele tytöillekään. Se keskittyy työhönsä hyvin, mutta saattaa reagoida ratsastajan jännitykseen siten, ettei anna ihan parasta liikettään ja suoritustaan radalla. Mitään tyhmää se ei kuitenkaan harrasta kisoissa, vaikka kotona vähän takapuoli voi joskus noustakin mielenosoituksellisesti. Maastossa Jere on itse asiassa rauhallinen menijä, koska nauttii maastoilusta, eikä sen kanssa yleensä tule ongelmia missään asiassa siellä. Jere maastoilee kuitenkin mieluiten yksin, kaverien kanssa se voi olla aavistuksen hätäinen ja kilpailuviettinen. © JannicaKanervarannan Jaame
sh, vkko, 159cm
Jaarami
sh, trt, 160cm
Jeemias

Milli-Magenta

Suru-Samea
sh, rnvkko, 158cm
Fantomiuni

Surusanoma

Liljan Amalia
sh, prt, 157cm
KTK-III KRJ-I SLA-I SV-II
Helmerrys
sh, prt, 156cm
KTK-II
Helmijahti
sh, rtkm, 157cm
Laihon Laulaja
sh, trt, 154cm
Arlana
sh, klm, 159cm
KTK-III SV-II Jälk. C
Adolf
sh, m, 158cm
Adina
sh, prt, 160cmJälkeläiset

nimi
syntynyt skp
emä -

nimi
syntynyt skp
emä -

nimi
syntynyt skp
emä -Kilpailukalenterit

Kouluratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KRJ 00.00.0000 kutsu luokka sija
KRJ 00.00.0000 kutsu luokka sijaPäiväkirja

06.04.2018 Kouluvalmennus kirjoittanut Jannica

Jeremian kanssa saitte aloitella kouluvalmennuksen ympyrältä ensin käynnissä, jossa asetettiin toinen puoli ympyrästä hevosta sisään ja toinen puoli ulos. Tämä sujui käynnissä helpon oloisesti, joten sait ottaa harjoitusravin ja jatkaa saman tehtävän parissa ottaen mukaan myös vastaväistöä pieniä pätkiä ympyrän muodossa. Se osoittautuikin yllättävän vaikeaksi tehtäväksi ja sain hieman antaa enemmän neuvoja tehtävän edetessä kuin käynnissä. Laukassa sait keskittyä vain pyörittämään laukkaa eteenpäin Jeremiaan laiskotellessa. Saatuasi takaosaan tehtävään mukaan alkoi homma toimia jo tasapainoisemmin ja ori alkoi myös myötäämään niskastaan paremmin kierrosten edetessä. Toiseen suuntaan se ei ihan niin helposti rentoutunut, mutta oikeaan suuntaan pääsitte jo etenemään muodon suhteen, selkeästi vasen kierros oli vain teille molemmille se vaikeampi, mikä vaikeutti entisestään tehtävää.


Webdesign © Cery 2017
Kuva © VRL-01811
Kaikki muu materiaali © Calla

 

Tämä on virtuaalihevonen
This is a sim-game horse

 ♡ Vaalama