Suvilinnan Piparminttu

Virallinen nimi Suvilinnan Piparminttu Rekisterinumero
Sukupuoli tamma Syntynyt 03.08.2019
Rotu Suomenhevonen Säkäkorkeus 157cm
Painotus yleispainotteinen Taso Helppo, Helppo B, re 90cm
Maahantuoja Vaalama Omistaja Calla VRL-11247


Suvilinnan Piparminttu tunnetaan paremmin lempinimellä Minttu. Tamma on perusluonteeltaan hieman juro ja elelee mieluummin omissa oloissansa, kuin tulee iloisena tarhanportille vastaan. Vanhempiensa ja etenkin emänpuolen suvun luonteenpiirteet ovat siis suoraan periytyneet Mintulle. Kovan ulkokuoren alla asustaa kumminkin oikein mukava ratsutamma, joka pääsee näyttämään parasta osaamistaan rataesteillä.

Tarhasta hakiessa tamma ottaa tulijansa useimmiten korvat luimussa vastaan, mutta ei tee mitään jos ihminen lähestyy vain reippaasti sitä. Muutenkin tarhasta tai laitumelta hakiessa tätä tammaa saa olla hakemassa sieltä kauimmaisesta nurkasta, mutta hyvänä puolena on se että neitokainen antaa itsensä todella hyvin kiinni, jos tuota hapantanaamaa ei karta. Taluttaessa tamma löntystää taluttajansa perässä melko hyvin, toisinaan tamma tahtoisi hieman esittää omia reittivalintoja mutta pienen ”keskustelun” jälkeen seuraa taas taluttajaansa kuuliaisesti. Hoitaessa seisoo hyvin aloillaan, välillä liiankin hyvin, kun tammaa ei millään meinaa saada väistämään, jos siihen on tarvetta. Jalat nousevat kavioiden putsaamiseen ja kengitykseen hyvin, mutta jalan pitäminen ylhäällä pitkiä aikoja saa tamman kiskaisemaan jalan useimmiten maahan. Kiimojen aikana Minttu hieman kiukuttelee ja näyttelee hampaita harjaamisen aikana. Muuten hoitaminen sujuu ripeästi, käytävällä harjattuna hieman nopeammin. Varusteet sujahtavat päälle hyvin, joskus kuolaimia laittaessa suun avaamisessa joutuu hieman kikkailemaan, mutta yleisesti ottaen Minttu on helppo varustaa niin ratsastusta kuin ajolenkkiäkin varten.

Ratsuna Minttu on alkuunsa hieman kankea ja hidas kaikille avuille. Tamma lämpenee hieman hitaasti, joten sen kanssa tulee tehdä alkuverryttelyt huolellisesti. Alkutunnista tamman muoto on toisinaan liian matala ja sen kantokyky on heikko, ja tamma painaa hieman ohjaa vasten. Hyvällä ja määrätietoisella ratsastamisella tamman saa kulkemaan hyvässä ja ryhdikkäässä muodossa, tämän eteen vain tulee tehdä työtä. Avuille saatuaan Mintulla on miellyttävä ratsastaa ja tammalla on erittäin tasaiset askellajit, joissa on mukava istua. Sileällä ratsastaessa tämän neitokaisen kanssa saa siis tehdä kokoajan työtä, jotta meno on reippaan näköistä. Rataesteillä Mintun taito-osaaminen pääsee oikeuksiin. Tamma piristyy silminnähden ja sitä joutuu jo hieman jarruttelemaan esteiden välillä. Mintulla on erittäin vahva ponnistus ja se koukistaa hyvin jalkansa vatsan alle. Tamma on vain erittäin tarkka hypyissä, ettei ratsastaja saa sählätä selässä liikaa. Tämän tamman kanssa oppii mitä ovat ne tasaiset tuntumat ja hyvien teiden ratsastaminen, sillä Minttu menee helposti esteiden ohi, jos ratsastaja on liian epävarma tai jää vain matkustamaan esteiden väliin. Maastoesteillä Minttu hyppää samalla tyylillä kuin rataesteitä ja tarvitsee ehkä hitusen enemmän tukea hypyissä. Maastossa vauhti pysyy hyvin yllä, vesilätäköt tamma kiertää jos siihen annetaan mahdollisuus. Muuten maastoratsuna toimiva, toisinaan vähän jääräpäinen vain.

Minttu matkustaa trailerissa niin yksin kuin kaverinkin kanssa. Tamman saa parhaiten lastattua, jos sen vie ensiksi trailerin kyytiin ja purkaa sieltä myös ensimmäisenä. Menee kyllä kyytiin, jos siellä on jo kaverikin, mutta se vie hieman pidemmän aikaa rampilta kävelemisen ohi tai siihen seisahtumiselle. Kisapaikoilla Minttu on samanlainen kuin kotona, eikä sitä paljoakaan kiinnosta mitä ympärillä tapahtuu. Huolellinen verryttely takaa parhaan mahdollisen suorituskapasiteetin, joten siihen kannattaa tämän neidin kanssa panostaa. © Veera Ruusula

Sakarias
sh, rt, 158 cm
Kaneliässä
sh, vrt, 156 cm
Karhukorven Muisto
sh, vrt, 150 cm
Kuiskeen Neito
sh, tprt, 148 cm
Kuupellon Riinis
sh, rt, 148 cm
Kuupellon Kajastus
sh, prt, 160 cm
Pikkukukka
sh, trt, 161 cm
Suviruusu
sh, vrt, 159cm
Vilppulan Pyry
sh, vprt, 159 cm
Haavikon Onni
sh, mrn, 155 cm
Ainokainen
sh, rn, 160 cm
Usvapilvi
sh, rtkm, 161 cm
Viikari
sh, mkm, 158 cm
Lemmenloru
sh, rt, 148 cmJälkeläiset

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -Kilpailukalenterit

Kenttäratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KERJ - paikka luokka 0 / 00

Kouluratsastus 10 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KRJ 28.06.2020 Hiivuri Helppo B 2 / 44
KRJ 20.06.2020 Routapirtti Helppo B 6 / 50
KRJ 19.06.2020 Hiivuri Helppo B 4 / 41
KRJ 12.06.2020 Hiivuri Helppo B 6 / 44
KRJ 06.06.2020 Hiivuri Helppo B 4 / 41
KRJ 01.06.2020 Tiiron Helppo B 5 / 50
KRJ 30.05.2020 Kuura Helppo B 5 / 40
KRJ 27.05.2020 Kuura Helppo B 2 / 40
KRJ 26.05.2020 Tiiron Helppo B 4 / 50
KRJ 25.05.2020 Kuura Helppo B 5 / 40

Esteratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
ERJ - paikka luokka 0 / 00

Webdesign © Cery 2017
Kuva © VRL-01811
Kaikki muu materiaali © Calla

 

Tämä on virtuaalihevonen
This is a sim-game horse

 ♡ Vaalama