Kevolehdon Hemminki


SV-II

Virallinen nimi Kevolehdon Hemminki Rekisterinumero VH16-018-2277
Sukupuoli ori Syntynyt 01.09.2016 | 3v - 01.01.2017
Rotu Suomenhevonen Säkäkorkeus 157cm
Painotus kenttäratsastus Taso CIC1
Kasvattaja Kevolehto Omistaja Calla VRL-11247


Kevolehdon Hemminki eli Hemminki on ihastuttava voikko suomenhevospoika. Monitoimiori on luonteeltaan pähkinänkuoreen ahdettuna tasainen, varma ja kiltti. Hoitaessa se on muutoin kiltti, mutta ori tykkää toisinaan temppuilla kavioita puhdistaessa. Muutenkin Hemminki on hoitaessa vähän energisempi ja touhukas, joten se on hyvä hoitamisen ajaksi sitoa kiinni karsinaan tai käytävälle, jotta vältyt esimerkiksi harjojen keräämiseltä turpeen seasta, kun ori on ne sinne levittänyt kääntäessäsi selkäsi sille hetkiseksi. Joissakin hoitotoimissa ori on kyllä harvinaisen pitkäpinnainen, eivätkä esimerkiksi kengitys tai raspaus tuota sille ongelmia, kumma kyllä. Se on kuitenkin reippaasta olemuksestaan huolimatta helppohoitoinen, eikä vaadi mitään ihmeellisiä kommervenkkejä viihtyäkseen hoitotuokion ajan paikallaan. Taluttaessa Hemminki on reipas, muttei turhia rimpuile omille teilleen.

Hemminki on ratsuna yhdellä sanalla kuvailtuna erittäin viriili. Alkukäynneistä saakka saa olla selässä tarkkana, että orilla riittää puuhaa, koska se helposti lähtee kanavoimaan liialliselle energialleen epäsopivia käyttötarkoituksia, kuten kyttäily tai alta juokseminen. Työhön keskittyessään ori on kuitenkin miellyttävä ratsastaa, nöyrä ja haluaa aina tehdä parhaansa. Se on jollain tapaa ratsastaessa melko herkkä ja menee hämilleen epäselvistä avuista, jonka vuoksi ori ei ole aloittelijoiden ratsu. Osaavan ihmisen alla hevonen on kuitenkin mitä parhain kenttäratsu. Koulupuolella Hemminki on erittäin herkkä ja saattaa hermostua liian kovista avuista ja alkaa jumittamaan tai peruuttamaan. Yhteistyön toimiessa Hemminki suorittaa annetut tehtävät kiltisti ja ottaa kaikki avut hyvin huomioon kokonaisvaltaisesti toimien. Se osaa kouluratsuna helppo A:n asiat ja radalla selvittää hyvin ratsastajan virheet korjaten niitä parhaansa mukaan. Toisaalta tämän seikan vuoksi ori on myös erittäin hyvä pari kokeneelle ratsastajalle, joka haluaa oppia virheistään ja palata perusasioiden pariin, koska ori kyllä näyttää kaikki virheesi empimättä.

Rataesteillä Hemminki on todella reipas rakettiratsu, mutta ei kuitenkaan ryöstä tai pyrähtele radalla ihan miten sattuu. Esteillä Hemminki lintsaa mielellään tehtävistä, koska esteet eivät ihan ole sen vahvin puoli. Vauhdikkuudestaan huolimatta ori kuitenkin kuuntelee pidätteet läpi ja tekee parhaansa. Liian kovakätisellä ratsastajalla ori saattaa esteradalla pukittaa tai viskoa päätään ilmaisten selkeästi mielipiteensä. Maastoesteillä Hemminki on varma suorittaja, tasainen ja todella rohkea. Orin kanssa uskaltaa myös maastolenkeillä kiihdytellä laukkasuorilla ilman, että tarvitsee sen pelätä haihtuvan taivaan tuuliin tai pukittavan sinut alas. Ori on maastovarma, mutta ainoa asia mitä se hieman pelkää ovat lastenrattaat. Ei kammo mikään ylitse pääsemätön ole, mutta kisapaikoilla hyvä tiedostaa kuitenkin.

Kisapaikoilla, etenkin maastoradalla ori on (mikäli mahdollista) vieläkin reippaampi kuin kotona. Se ei oikein malta pysyä paikallaan hoitamisen aikana, jonka vuoksi ori on hyvä hoitaa joko trailerissa tai varata karsinapaikka, jos katoksia ei ole käytössä. Se ei varsinaisesti pura jännitystään hermoilemalla, mutta se on innoissaan uusissa ympäristöissä. Varustaessa orin kanssa saa olla nopea kisapaikalla, sillä se ei kauaa odottele että saat suitset päähän. On ori muutaman kerran kadonnut paikaltakin suitsiessa, eikä vapaana satulan kanssa viilettävä voikko ori ole kisoja kiertäneille mitenkään outo näky käsihevosalueella.. Onneksi Hemminki antaa kuitenkin hyvin kiinni ilman suitsia myös vieraille ihmisille.. Varusteet kun on saatu päälle on aika siirtyä verryttelyalueelle.

Siellä oria saa ratsastaa tosissaan, mikäli sen ei halua purkavan pöllöilyä suoritukseen etenkään kouluradalla, jossa keskittyminen herpaantuu helpommin. Hyvin onnistuneen verryttelyn jälkeen kuitenkin allasi on parhaimmillaan herkkä ja sopivan reipas ratsu. Rauhallisella asenteella se myös pysyy sellaisena sillä aikaa kun kävelette omaa suoritusta odottaen. Kouluradalla pitää myös muistaa "vahtia", ettei ori pinkaise kouluaitojen yli kaverien luo, senkin se on nimittäin kerran keksinyt.. Onneksi maasto-osuudella ori ei ole niin paljoa kaverien perään, eihän siitä muuten mitään tulisikaan.. Maastossa muutoin ori on luotettava ja reipas, vaikkakin saattaa yrittää kotona kuskailla kotimatkalla ratsastajaa puskiin tai innostua laukkapätkällä menemään hieman reippaammin, kuin oli ajateltu. © Jannica


Taikakuun Rahikka
sh, vkk, 152cm
SV-II, EV-II
Reemeli
sh, vkko, 149cm
KTK-III
Reikeli-Murto
sh, vkk, 167cm
Vilpistiina
sh, rt, 163cm
Lempivalko
sh, prt, 156cm
SV-III
Kustaa Vilkuna
sh, prt, 157cm
Viljakka
sh, prt, 154cm
Heljävirran Hestia
sh, rn, 154cm
Hurmanhetki
sh, km, 142cm
Turmiontuoja
sh, prt, 146cm
Lumonhetki
sh, rtkm, 144cm
Romina
sh, m, 158cm
Rommi-Rusina
sh, m, 159cm
Pihlan Rosita
sh, rn, 156cmJälkeläiset

nimi
syntynyt skp
emä -

nimi
syntynyt skp
emä -

nimi
syntynyt skp
emä -Kilpailukalenterit

Kenttäratsastus 2 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KERJ 19.04.2017 Mörkövaara Helppo 2 / 30
KERJ 02.02.2017 Kevolehto Helppo 4 / 39

Kouluratsastus 4 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KRJ 08.04.2017 Walcott Shetlands Helppo B 4 / 19
KRJ 07.04.2017 Walcott Shetlands Helppo B 1 / 19
KRJ 06.04.2017 Walcott Shetlands Helppo B 2 / 19
KRJ 05.04.2017 Walcott Shetlands Helppo B 1 / 19Päiväkirja

01.05.2017 Esteisiin tutustumista | kirjoittanut omistaja
Hemminki pojan kanssa käytiin tänään jalan tutustumassa kenttäradan uusiin esteisiin. Radalle oli tullut yhteensä viisi uutta, erittäin mielenkiintoista estettä ja ajattelin, että nuoren hevosen kanssa nämä oli parasta käydä tsekkaamassa ensin rauhallisesti kävelyttäen. Kävelin orin tarhalle ja napsautin ketjullisen riimunarun kiinni riimuun jonka jälkeen avasin portin. Hemminki seisoi ryhdikkäänä hieman takaviistossa minusta ja malttoi odottaa, että lähdin kävelemään. Tallin ohittaessamme ori innostui hirnumaan jos vaikka joku sattuisi hänet kuulemaan, mutta hiljeni kunhan pääsimme hiekkatielle jota pitkin kävelimme radalle. Hiekkatie oli aavistuksen kurainen viime päivien sateiden jälkeen ja Hemminki onkin varsinainen raparoope toisinaan joten minua ei kauheasti yllättänyt, että ori yritti pariin otteeseen päästä piehtaroimaan kuralätäkköön keskelle tietä. Selvisimme matkasta kuitenkin puhtaina ja pian astelimme nurmikentällä joka varmasti pian alkaisi vihertämään kunhan vain kesä kunnolla saapuisi. Ensimmäisen uuden esteen ohi Hemminki kulki kuin se ei olisi tajunnutkaan uutta asiaa paljon käytetyllä kotikentällä joten jatkoimme hidastelematta seuraavalle esteelle. Tähän esteeseen ori kiinnitti huomiota jo kauempaa ja muutama metri ennen estettä se seisahtui tapittamaan eteensä pää korkealla ja korvat hörössä. Annoin orin seistä hetken ja kehotin sitä sitten liikkeelle. Se seurasi minua hieman epäilevän näköisenä ja esteen kohdalla kevyesti hypähti selkäni taakse turvaan tuolta uudelta ihmeelliseltä esteeltä. Laitoin toisen käteni esteen päälle ja väistin orin edestä sivulle jotta se näki mitä tein. Reippaana Hemminki alkuun kurotti kaulaansa estettä kohde ja pian otti myös pari askelta sen vierelle. Esteen tutkiminen, haistelu ja pieni maistelukin sujui rauhallisesti eikä hetkeäkään, kun ori oli esteen vierellä täysin rentoutuneena. Muista esteistä kaksi muuta mentiin samalla kaavalla ja viimeinen taas aivan kuten ensimmäinenkin.

01.01.2017 Maastoon | kirjoittanut omistaja
Vuosi on vaihtunut ja mikäs sen parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin leppoisalla maastoretkellä! Tällä kertaa oli Hemmingin vuoro päästä ratsuksi ja suuntasimme tallin pihasta läheiselle metsäpolulle. Hemminki osoitti innostuksensa kiirehtimällä askeleitaan ja tuon tuosta se yritti nostaa laukkaa kunnes monien pidätteiden jälkeen se taisi ymmärtää ettei vielä ollut oikea hetki. Kuljimme käynnissä ja rauhallisessa ravissa kunnes saavuimme pellon laitaa pitkin kulkevalle leveälle hiekkapätkälle. Hemminki taisi muistaa paikan missä usein otamme laukkapätkän sillä sen etupää jo kevyesti keinahteli ylöspäin laukannoston toivossa. Viimein annoin orille avut laukkaan ja tällä kertaa annoin sen kiitää pellon laitaa niin kovaa kuin se itse tahtoi. Ori pinkaisi reippaaseen laukkaan ja hetkessä pelto oli ohitettu, sitten aloin keräämään ohjaa napakammaksi ja pyysin orin siirtymään raviin. Hemminki siirtyi raviin pehmeästi ja loppumatkan tallille sekin oli jo rentoutuneempi - taisi tehdä hyvää päästellä hieman höyryjä.

05.01.2017 Estevalmennus | kirjoittanut omistaja
Meillä oli tänään estevalmennus naapuritallille ja alkulämmittelyt hoituivat kätevästi ratsastamalla paikalle. Orin kanssa on viimeaikoina ollut hieman haasteita esteiden saralla joten valmennus tuli todella tarpeeseen ja tänään en antanut orin luistaa töistä mitä se usein yrittää. Valmennuksen aiheena oli kaarevat tiet ja päivän pieni rata muodosti kaarevia teitä yhteensä viisi. Hemmingillä oli hyvä, reipas tahti ja se oli hyvällä tuntumalla avuilleni. Kaarteissa ori meni oikein hyvin eikä se juurikaan vaatinut minulta suurempaa sisätukea, mutta esnimmäisellä kierroksella esteitä lähestyessä minun täytyi vahvistaa apujani ja rohkaista oria hyppäämään. Seuraava kierros meni jo paremmin ja onnistumisemme vahvistui vain tunnin loppua kohde - juuri tätä olinkin odottanut. Hemminki ansaitsi työstään suuret kiitokset sillä normaalisti vaikka sillä on oikein hieno hyppytaktiikka, se on tarkka jaloistaan ja ilmavaraakin jää niin se ei lähde esteelle sydän innostuksesta pakahtuen, mutta tänään orilla oli selvästi innostusta ja treeni sujui hyvin.

Webdesign © Cery 2017
Kuva © VRL-01811
Kaikki muu materiaali © Calla

 

Tämä on virtuaalihevonen
This is a sim-game horse

 ♡ Vaalama