Kevolehdon Pimento


SV-II, EV-II

Virallinen nimi Kevolehdon Pimento Rekisterinumero VH16-018-2223
Sukupuoli tamma Syntynyt 04.03.2016 | 4v - 04.05.2017
Rotu Suomenhevonen Säkäkorkeus 160cm
Painotus kenttäratsastus Taso CIC1
Kasvattaja Kevolehto Omistaja Calla VRL-11247


Pimi on yleisesti kiltti ja melko helppo käsitellä, mutta on paljon tilanteita, joissa tamma heittäytyy niin hankalaksi, kun osaa. Ratsastaessa kumminkin todella osaava ja yrittää miellyttää ratsastajaa parhaansa mukaan.

Muista hevosista tamma ei hirveästi välitä ja karsinassaan seisoo rauhassa syömässä heiniään. Kuitenkin yhtäkkiä, kun harjapakki ilmestyy näkyviin, tamma luimistaa korvansa ja kääntää peppunsa ovelle päin. Toki kun karsinaan astuu tamma saattaa yrittää potkaista. Tärkeää onkin sitoa tamma käytävälle molemmin puolin kiinni, ennen harjapakin tuontia näkyville. Ilman harjapakkia Pimin saa karsinasta hyvin kiinni, varsinkin jos se on syömässä. Etukavioita puhdistaessa saattaa yrittää näykkiä. Kiima-aikana kuitenkin takapäätäkin on syytä varoa. Ei Pimi varsinaisesti harjausta inhoa, mutta kovia harjoja kyllä. Varsinkin kyljistä ja mahan alta harjattava aina pehmeällä harjalla. Eläinlääkärille yrittää aina esittää pahaa pikku hevosta, mutta kengittäjällä olessaan rauhoittuu jotenkin ja antaa kengittäjän hoitaa työnsä. Antaa laittaa hyvin satulan ja suitset, pienen pullistelun kera. MItään ongelmaa myöskään loimien kanssa ei ole, vaikkakin esimerkiksi jalkahihnojen laitossa kannattaa olla varovainen.

Taluttaessa helppo tapaus, kävelee kiltisti rinnalla oli sitten naru kuinka löysällä tahansa. Lastattaessa onkin sitten eri tapaus. Menee kyllä traileriin, muttei helposti. Ainakaan lastaus harjoituksiin Pimiä ei voi todellakaan ottaa. Selkään mennessä tamma jaksaa odottaa paikoillaan kiltisti. Koulukiemuroista tamma tykkää, varsinkin kun ne on ratsastettu oikein, eikä sinnepäin. Eteenpäin pyrkimystä tammalla on omasta takaa, mutta jos pidättää liian pitkään putkeen myötäämättä, tamma hermostuu, ja seuraavan virheen jälkeen saattaa nousta vauhti ja perä. Esteillä kuumuu paljon ja tykkää kiihdytellä, mutta jos tammaa vain uskaltaa ratsastaa hyppää se hyvin. Omistaakin siis ihanan hyppytyylin, pehmeän ja korkean hypyn. Esteiden väleillä saa jarrutella Pimiä, mutta esteille on muistettava ratsastaa pohkeella, sillä muuten tamma kieltää. Osaa kyllä asettaa askeleensa hyvin, vaikka mihin väleihin. Maastoesteillä samoin. Kisoissa ymmärtää hyvin, että on tosi kyseessä ja antaa ratsastajan virheet anteeksi. © Eerika

Pihkaantunut Pelvoitus
sh, vprt, 155cm
Pieni Pelvoitus
sh, vrt, 166cm
KERJ-I, SLA-I, jälkeläisluokka C
Pikkuinen Pelästys
sh, klrt, 153cm
Tullee Sotkua
sh, rtkm, 160cm
Leskenlempi
sh, prn, 155cm
SLA-I, KERJ-II, KRJ-II, Jälkeläisluokka C
Lemmentyö
sh, vrt, 153cm
Sulhonsurma
sh, rt, 152cm
Ventoksen Kesäuni
sh, rt, 157cm
Varpusjärven Untamo
sh, prt, 158cm
Varpusjärven Unelias
sh, prt, 161cm
Varpusjärven Ainukainen
sh, trn, 154cm
Mikälie Kesäheila
sh, rt, 146cm
ERJ-I, YLA1
Aika Joutopoika
sh, rt, 151cm
Mikälie Morsian
sh, rt, 143cmJälkeläiset

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -Kilpailukalenterit

Kenttäratsastus 2 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KERJ 12.03.2017 Hukkapuro Helppo 3 / 30
KERJ 11.03.2017 Hukkapuro Helppo 5 / 30

Kouluratsastus 7 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KRJ 10.06.2017 Fiktio Helppo C 6 / 40
KRJ 09.06.2017 Fiktio Helppo C 3 / 40
KRJ 06.06.2017 Fiktio Helppo B 5 / 40
KRJ 02.06.2017 Fiktio Helppo B 4 / 40
KRJ 02.06.2017 Fiktio Helppo C 3 / 40
KRJ 06.04.2017 Walcott Shetlands Helppo B 4 / 52
KRJ 05.04.2017 Walcott Shetlands Helppo B 2 / 52
Päiväkirja

12.04.2017 Maastoesteitä | © omistaja
Hain Pimin iltapäivällä tarhasta talliin harjattavaksi sekä varusteiden laittoon minkä jälkeen suuntasimme maastoesteradalle. Ensimmäisen esteen näkyessä mutkan takaa tamma lähti kiihdyttämään askeltaan ja se hörisi innostuneena vaikka se ei heti alkuun pääsisikään hyppäämään. Aloitin ratsastamalla Pimiä eteen-alas isolla ympyrällä ja hain sen pehmeälle tuntumalle sekä nopeaksi avuilleni. Pakollisten alkujumppien jälkeen pääsimme siirtymään esteille joista olin valinnut hypättäväksi tälle kertaa vain neljä jotka olivat pieni tukki, alashyppy, toinen pieni tukki ja viimeisenä coffin. Kävimme esteet läpi kolme kertaa ja kaikki esteet tamma ylitti reippaasti, rohkealla mielellä ja esteiden välillä se liikkui matkaavoittavasti. Ajottain sain pidättää ohjista enemmän, mutta muuten tamma oli herkkä avuille.

11.02.2017 Varsa-arviointi | © omistaja
Pimin kanssa käytiin viime vuoden puolella pyörähtämässä suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa tamman ollessa 2-vuotias. Kyseisessä ikäluokassa oli yhteensä 20 varsaa arvosteltavana joten päivä oli melko pitkä omaa vuoroa odottaessa. Pisteet saatiin kuitenkin heti oman vuoron aikana joten niitä ei tarvinnut odotella. Pimento palkittiin SV-II palkinnolla yhteispistein 27,2. Rakenteesta tamma sai 8,2p, suvusta 9p ja käytöskokeesta 10p. Toisin sanoen siis käytöksessä olisi ollut parantamisen varaa ja käytöskokeen tuloksena tammalla olikin vain 59%, mutta ihan hyvät pisteet siitä huolimatta. Mietinnässä kuitenkin on ilmoittaa Pimi toiseen tilaisuuteen sen ollessa 4-vuotias sillä silloin sillä olisi viimeinen mahdollisuus korottaa palkintoa. I-palkinto olisi enemmän kuin toivottu omalle kasvatille, mutta aina on se mahdollisuus, että pysytään II pystissä, tuskinpa tamma ainakaan huonompia pisteitä saisi ensimmäiseen kertaan verrattuna. Tai näin ainakin toivon.

Webdesign © Cery 2017
Kuva © VRL-01811
Kaikki muu materiaali © Calla

 

Tämä on virtuaalihevonen
This is a sim-game horse

 ♡ Vaalama