Pirunkorven Tuonetar

Virallinen nimi Pirunkorven Tuonetar Rekisterinumero VH17-018-0743
Sukupuoli tamma Syntynyt 10.01.2017 | 4v - 10.10.2017
Rotu Suomenhevonen Säkäkorkeus 159cm
Painotus kenttäratsastus Taso CIC1
Kasvattaja Pirunkorpi Omistaja Calla VRL-11247


Pirunkorven Tuonetar eli Tara on varma ja rohkea kenttähevonen, joka on kaikissa tilanteissa luotettava ja kiltti. Sen kanssa on kiva työskennellä, koska tamma on aina menossa satoi tai paistoi ja tulee joka kerta korvat hörössä vastaan tarhasta. Hoitotoimenpiteet sujuvat tamman kanssa hyvin ja perushoitaminenkin onnistuu vaikka lapsilta. Se on myös kiltti varustaa ja lastata. Taluttaessa Tara on kiltti, mutta kesäaikaan ei suositella ihan pienempien talutettavaksi, koska voi kiskoa päättäväisesti pikkuihmiset ruohotupsuille. Tamma rakastaa hoitohetkiä tutun ihmisen kanssa ja rapsutteluja sekä muutakin huomiota ihan vain tallitöiden ohella.

Ratsuna se on kiltti, rauhallinen ja kuuliainen. Enemmänkin hidas kuin energinen, mutta kaikille sopiva silti koulutustasoltaan. Aloittelijoiden kanssa tamma osaa laiskotella oikein kunnolla, mutta toisaalta juuri sen vuoksi se on suosittu helppona hevosena. Tätiratsastajille Tara sopii hyvin rauhallisen olemuksensa vuoksi ja kokeneemman kanssa se taas suorittaa CIC1-tason asiat kuin ajatuksen voimalla. Esteillä tamman kanssa pitää olla napakka, ettei se pääse esteiden ohitse, mitä se helposti tekee jos kuski ei ole hereillä. Mitään äkkiloikkia neiti ei kuitenkaan tee tai kiellä ilman syytä ikinä. Myös napakka aloittelija pärjää tamman kanssa esteillä hyvin, kun muistaa pitää pohkeet kiinni ennen hyppyä. Maastossa Tara on reippaampi ja rakastaa maastoesteitä! Yhteistyöhaluinen kenttäratsu on kaikin puolin mukava työskennellä ja toimiva myös maastakäsittelyssä.

Toisten hevosten kanssa Tara tulee toimeen hyvin. Parhaiten se viihtyy pareittain tai pienessä laumassa, mutta kesälaitumella menee suurempikin väenpaljous, josta Tara usein valitsee yhden tai kaksi kaveria, jonka kanssa hengailee. Ruoka-aikaan tamman kanssa saa olla tarkkana, sillä se jakaisi ruokansa kaverin kanssa muuten vaikka kokonaan. Tara on vähän ulkona läheisriippuvainen ja näköyhteys toisiin pitää säilyä etenkin jos tarhakaveri lähtee töihin. Tara tulee hyvin toimeen myös varsojen kanssa ja on toiminut myös pikkuvarsojen varaemänä pihatossa. Uusissa paikoissa ja kilpailutilanteissa Tara puhisee kaikelle jännälle, mutta siihen se usein jääkin. Tammalla ei ole tapana maastossa tai muuallakaan kehitellä mörköjä, mutta se voi jännittää hieman peräkärryjä ja isoja ajoneuvoja, joista kuitenkin selviytyy kaverin tuella ohi ongelmitta, kunhan ratsastaja on tilanteen tasalla tukemassa. Yksin maastoillessaan Tara voi pelätä myös polkupyöriä, mutta harvemmin tekee silti mitään ennalta-arvaamatonta. © Jannica


Palon Puhti
sh, rt, 158cm
Maailman Matkaaja
Tuulipöly
Aika Haalea
Hilirimpsis
Villimieli
Sutjaus
Tuonen Tuoma
sh, rt, 160cm
Jekku-Iivari
sh, rt, 160cm
Sokkokokki
shm trt, 162cm
Ilostella
sh, vrt, 159cm
Mukavainen
sh, prt, 158cm
Tuumasta Toimeen
sh, rt, 156cm
Haha-Ha
sh, prn, 160cmJälkeläiset

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -Kilpailukalenterit

Kenttäratsastus 6 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KERJ 19.05.2018 Walia Helppo 3 / 29
KERJ 18.05.2018 Walia Helppo 4 / 29
KERJ 13.05.2018 Walia Helppo 2 / 29
KERJ 13.12.2017 Kaihovaara CIC1 4 / 30
KERJ 11.12.2017 Kaihovaara CIC1 5 / 30
KERJ 07.12.2017 Kaihovaara CIC1 1 / 30

Kouluratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos

Esteratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos

Webdesign © Cery 2017
Kuva © VRL-01811
Kaikki muu materiaali © Calla

 

Tämä on virtuaalihevonen
This is a sim-game horse

 ♡ Vaalama