Kaarnan Taikahattara

Virallinen nimi Kaarnan Taikahattara Rekisterinumero VH20-018-0309
Sukupuoli tamma Syntynyt 27.02.2019 (4v - 27.04.2020)
Rotu Suomenhevonen Säkäkorkeus 151cm
Painotus yleispainotteinen Taso Helppo, Helppo B, re 90cm
Kasvattaja Kaarnan Suomenhevoset Omistaja Vaalama, Calla VRL-11247

Saavutukset
Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.05.2020 SV-II
6,4 + 10 + 7 + 6,25 + 8,7 + 10 + 15 = 63,35p. , Koulukokeen tulokset, Helppo B 76,071 %Yleisesti Hatti on luonteeltaan melkoinen taivaanrannan maalari, se ei vähästä hätkähdä ja viihtyy omissa oloissaan. Tarhassa Hatti tulee toimeen kaikkien kanssa ja yleensä tamma onkin laumansa arvojärjestyksessä häntäpäässä ja se kyörätään surutta pois heinäkasan äärestä. Koska tammaa tarhassa kiusataan, tulee se sieltä mielellään ihmisen luokse ja kävelee nätisti narussa talliin.

Hoidettaessa ja satuloidessa Hatti on helppo käsitellä jopa lasten toimesta, tamma yleensä vain nuokkuu yleensä hoidettaessa. Ainoastaan suitsien laitto voi tuottaa pienimmille ongelmia, sillä tammalla on paha tapa nostaa päänsä tässä vaiheessa kattoon. Päättäväisen ihmisen kanssa tämäkin kuitenkin onnistuu vaivatta, tamma ei kuitenkaan mistään haastavimmasta päästä ole. Pesupaikalla Fenja on hieman sählä, mutta kun pesun ajaksi siltä tukkii korvat, niin peseminenkin onnistuu.

Selkään noustessa Hatti aloittaa säheltämisen. Ratsuksi se ei aloittelijoille sovi, vaikka hoitaessa se onkin niin rauhallinen. Fenja on hieman hätäinen selästä käsin ja se ottaa työt hyvin tosissaan. Koulua tamma taitaa Helppo A tasolle asti, kunhan selässä on oikea ihminen. Esteitä tamma rakastaa ja ne ylittyvätkin yleensä ratsastajan kuin ratsastajan kanssa, kunhan tamma saa vauhdin päättää. Silloin selässä onkin oltava jämerä ratsastaja, joka ei vauhtia pelkää. Maastoesteillä taas tarvitaan ratsastaja, joka ei itse ala jännittämään esteitä, sillä jos ratsastaja jännittyy niin varmaa on, ettei tamma mene esteen ylitse.

Trailerissa tamma on aina matkannut nätisti kaverin kanssa. Yksin matkustaessaan se saattaa alkaa auton pysähtyessä hirnumaan kavereille, mistä ei toki haittaa ole, mutta on se hieman häiritsevää, kun tamma huutaa kuin palosireeni huoltoaseman parkkipaikalla. Kisapaikalla hoidettaessa tamma on yleensä oma rauhallinen itsensä, hötkyily alkaa vasta kun ratsastaja on selässä. Ikinä ei kuitenkaan tamman hötkyilyn takia ole vaaratilanteita vieraassakaan paikassa sattunut. © Veera Ruusula

Vohvelisankari
sh, vkk, 150cm
Vohvelirosvo
sh, vprt, 154cm
Vai-Niin
sh, prt, 158cm
Näpistys
sh, vprt, 152cm
Ruhtinatar
sh, vkk, 151cm
Erikoinen
sh, vkk, 153cm
Aatelilja
sh, vrt, 150cm
Sametti-Taika
sh, prt, 155cm
Takkunen
sh, prt, 156cm
Tarmoisa
sh, prt, 153cm
Hilppa
sh, m, 157cm
Silkki
sh, vrt, 155cm
Suffeli
sh, rt, 158cm
Pitsi
sh, rtkm 151cmJälkeläiset

nimi
syntynyt skp
isä -

nimi
syntynyt skp
isä -

Vaalaman Toffeelumous
01.05.2021 tamma
isä Kodon Kuparikäki

Kilpailukalenterit

Kenttäratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
pvm järjestäjä luokka tulos

Kouluratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos

Esteratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos

Webdesign © Cery 2017
Kuva © VRL-01811
Kaikki muu materiaali © Calla

 

Tämä on virtuaalihevonen
This is a sim-game horse

 ♡ Vaalama